Wednesday, 21 April 2021

Conditional Clauses / If Clauses Worksheet

Hi friends and my dear students! In this post, I have covered Exercise On Conditional Sentences. After practicing Conditional Clauses / If Clauses Worksheet, please do share it with your friends. You can also Learn English Grammar Step By Step Guides here and Play English Grammar Quizzes here.
Exercise On Conditional Sentences
Exercise On Conditional Sentences

Exercise On Conditional Sentences 

1. You want to become an I.A.S officer. You should work day and night sincerely.

Ans : IF you want to become an I.A.S officer, you should work day and night sincerely.

2. You may not attend the class. You don’t want to come again.

Ans : If you don’t want to come again, you may not attend the class.

3. You work hard. You will get good marks.

Ans: If you work hard, you will get good marks.

4. I have done something wrong. I am sorry for it.

Ans: If I have done anything wrong, I am sorry for it.

5. I met you. I did not go mad.

Ans: If I had not met you, I would have gone mad.

Recommended For You

30 + Simple YES / No Questions For Daily Life 

Simple Present & Simple Past Passive Voice Worksheet

6. You may not attend the classes. You don’t want to come again.

Ans: If you don’t want to come, you may not attend the classes.

7. Walk fast or you cannot catch the bus.

Ans: If you walk fast, you can catch the bus.

8. He did not ask me. I did not help him.

Ans: If he had asked me, I would have helped him.

9. Hurry or we will miss the train.

Ans: If we hurry, we will not miss the train.

10. Sarada met her friend and got her name back. She did not become mad.

Ans: If Sarada had not met her friend, she would have become mad.

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Popular Posts

Recent Posts